Home 
 Aanbod Koop 
 Aanbod Huur 
 Woning gevraagd 
 Diensten 
 Advies 
 VvE beheer 
       
Aankoopbegeleiding

 

Veel internetsites doen u geloven dat u geen makelaar nodig heeft bij de aankoop van een woning. Dit bespaart u snel enige duizenden euros. Wij zijn van mening dat de aankoop van een woning juist een deskundige begeleiding vraagt om zo duizenden euros te besparen. Het betreft immers een grote aankoop die zeker niet zonder risico is.

 

Ons kantoor heeft ruime ervaring in de begeleiding bij de aankoop van een woning. Met aankoopbegeleiding nemen we u veel werk uit handen en voorkomen we dat u voor onaangename verrassingen komt te staan. Ook in geval van problemen later, blijven we u ondersteunen. We kennen dan ook verschillende vormen van aankoopbegeleiding om u met maatwerk ten dienste te staan.

 

Aankoopbegeleiding

Deze dienst start op het moment dat u ons benaderd met de vraag of we u kunnen ondersteunen bij de aankoop van een specifieke woning. Veelal heeft u de woning dan al een keer gezien en bent u voornemens om op deze woning een bod te gaan uitbrengen. We maken dan een bezichtigingsafspraak om de woning nogmaals met u te gaan bekijken. We kijken dan eerst naar de woning in relatie tot uw woonwensen en zijn dan uw objectieve geweten door aan te geven in hoeverre de woning aan uw wensen voldoet. Indien we betere alternatieven weten, dan zullen we u die voorleggen. Vervolgens kijken we naar de staat van onderhoud. Bij twijfel adviseren wij u een bouwkundige keuring op de specifiek door ons gevonden punten te laten uitvoeren en dit mee te nemen als ontbindende voorwaarde bij het bieden op de woning. Met dit inzicht maken we een waardebepaling van de aan te kopen woning om zo met u tot een uiteindelijke maximale koopprijs te komen en een biedingsstrategie op te stellen. Dan gaan we een spannende tijd van bieden in. Bij elke stap die we zetten hebben we vooraf overleg. Komen we uit de bieding dan stelt de verkopend makelaar een koopovereenkomst op, die wij in concept ontvangen en controleren op juistheid en volledigheid. Het definitieve koopcontract ontvangen we dan getekend door de verkoper op papier. We maken dan een afspraak om deze overeenkomst door te nemen en te tekenen, waarna de drie dagen bedenktijd ingaan. Wij sturen de overeenkomst dan terug naar de verkopend makelaar. Kort voor afloop van deze drie dagen hebben we even contact of u de koop niet alsnog wilt ontbinden. Daarna wordt het even stil. In deze tijd bent u bezig met het rond krijgen van de financiering. Wanneer u deze rond heeft, dan geeft u ons hierover bericht, zodat wij de verkopend makelaar kunnen informeren over het vervuld zijn van deze ontbindende voorwaarde. Indien u meer tijd nodig heeft voor de financiering, dan proberen we deze tijd te verkrijgen van de verkopend makelaar.

Dan komt de dag van de overdracht. Voordat we naar de notaris gaan, inspecteren we samen de woning of deze nog in de staat is zoals deze was bij de laatste bezichtiging. Ook moet de woning ontruimd en schoon zijn. We nemen dan de meterstanden op en vertrekken dan naar de notaris waar de overdracht plaatsvindt. Na tekenen van de transportakte ontvangt u de sleutel. Indien er na de overdracht nog problemen met de woning zijn, dan kunt u ons daarvoor inschakelen.

 

Graag ondersteunen we u bij de aankoop van uw woning. Bel ons gerust voor een kennismaking bij u thuis .