Home 
 Aanbod Koop 
 Aanbod Huur 
 Woning gevraagd 
 Diensten 
 Advies 
 VvE beheer 
       
Uw woning verhuren
Bij de verhuur van een woning komt veel kijken. Mede omdat de verhuur voor bepaalde tijd van een woning niet zonder risico is. Het huurrecht is namelijk erg in het voordeel van de huurder. Als verhuurder loop je altijd het risico dat wanneer de huurder er permanent wil blijven wonen, hij het recht behoorlijk aan zijn zijde heeft. Een ander risico wat de verhuurder loopt is dat indien de woning beneden de grens van geliberaliseerde huur valt, de huurder bezwaar kan aantekenen tegen de huurprijs. Indien dit bezwaar wordt toegekend dan kan de verhuurder alle te veel betaalde huurpenningen terug moeten betalen. Weer een ander risico is dat u een slechte huurder getroffen hebt. Bijvoorbeeld iemand die de woning niet netjes onderhoud of overlast geeft aan de buurt. De huurder kan ook een slechte betaler zijn, waardoor u veel moeite moet gaan doen om de huurpenningen te ontvangen. Bij verhuur aan meer personen loopt u aan tegen de regels die de gemeente Utrecht stelt ten aanzien van de bewoning van panden. Zo bestaat er een kans dat u aangeschreven wordt tot het aanvragen van een omzettingsvergunning omdat de gemeente van mening is dat u uw woning kamergewijs verhuurd. Ook fiscaal zijn er regels waaraan u zich te houden heeft. En tenslotte worden er nog steeds regelmatig wietplantages in huurwoningen aangetroffen. De schadepost hierbij loopt al snel in de tienduizenden euros. De verhuurder wordt hierop aangesproken. Een regelmatig contact met de huurders voorkomt deze situatie. Gelukkig kunnen deze risicos vermeden worden of in kaart gebracht worden, zodat de verhuurder niet voor verrassingen komt te staan. 

Incidentele verhuur

Incidentele verhuur betreft de eenmalige verhuur van een pand voor bepaalde of onbepaalde tijd. Onze dienstverlening begint met een uitgebreide kennismaking met u als verhuurder. We willen weten waarom u de woning wilt verhuren, voor welke periode en wat uw toekomstige gedachtes zijn rond de woning. Daarnaast willen we graag weten aan welke eisen de huurders moeten voldoen om te mogen huren. Dit zijn zaken rond: studenten of werkend, inkomenseisen, huisdieren, rokers, aantal personen etc. Op basis van deze informatie stellen we een huurders profiel op. We nemen de woning op en geven u een advies over de verhuurprijs. We plaatsen de woning op de diverse internetsites en in onze veel bekeken etalage. We leggen de specificaties van de woning langs ons zoekersbestand. Hieruit selecteren we geschikte kandidaten en gaan met hen de woning bezichtigen. Bij een match overleggen we met u of u de woning aan deze kandidaat wilt verhuren. Uiteindelijk verzorgen we de huurcontracten (meertalig mogelijk), zorgen we voor de inspectie en de overdracht van de sleutel. Hierbij zorgen we ervoor dat de eerste betalingen binnen zijn voordat de huurder zijn intrek neemt in de woning.

Structurele verhuur
Deze optie is gelijk aan de eerste optie, maar heeft de bewaking van de afloop van de overeengekomen huurperiode. Voor het verlopen van de afgesproken huurtermijn, sturen we een opzegging van de huur aan de huurder. Vervolgens zorgen we voor een nieuwe huurder of een nieuw huurcontract voor de bestaande huurder. Doordat we tijdig weten dat een huurcontract afloopt, kunnen we meestal zorgen voor een soepele overgang naar een nieuwe verhuurperiode.

Kosten verhuur woning
Het verhuren van uw woning via Alliances Makelaardij is voor de verhuurder niet meer gratis. De kosten van onze verhuuractiviteiten komen grotendeels voor rekening van de verhuurder.