Home 
 Aanbod Koop 
 Aanbod Huur 
 Woning gevraagd 
 Diensten 
 Advies 
 VvE beheer 


 
                    

Naam:
Functie:
Specialiteiten:


             
                
Telefoonnr.:
E-mail:

    Michiel Elsinga
   Kantooreigenaaar en makelaar o.g.
   Aankoop en verkoop
   Verhuur en beheer
   Advies gemeente- en huurzaken
   Investeringen internationaal vastgoed
   Verenigingen van Eigenaars
   06-15884332
   
michiel@alliancesmakelaardij.nl
 
Even voorstellen:

Mijn naam is Michiel Elsinga en ik ben de kantooreigenaar van Alliances Makelaardij. Naast mijn organiserende en begeleidende taken, ben ik actief als makelaar in de aankoop/verkoopbegeleiding, de verhuur, het beheer van woningen en de laatste tijd doe ik veel aan advisering.

Als kantooreigenaar ben ik trots op het team van makelaars dat bij het kantoor is aangesloten. We hebben met elkaar een prachtig kantoor in de markt gezet dat via mond tot mond reclame naam heeft gemaakt. Ruim zes jaar geleden hebben we de stap gezet om het kantoor te sluiten en door te gaan als internetmakelaar. Het enthousiasme waarmee we deze nieuwe uitdaging zijn aangegaan heeft ertoe geleid dat we nu zien dat we onze goede naam niet aan onze lokatie te danken hebben, maar aan de mensen die het werk doen.

 

Gelukkig heb ik naast mijn rol als kantooreigenaar nog veel tijd om zelf ook als makelaar op te treden. Ik ben van mening dat je alleen een kantoor kunt leiden, wanneer jezelf ook met de klompen in de klei staat.

 

Zo ondersteun ik u graag bij het zoeken en uiteindelijk aankopen van onroerend goed voor uw toekomstig woongenot of als beleggingsobject. Op basis van een inventarisatie van uw wensen, ga ik aan de slag en begeleid u tot na het passeren van de koopakte bij de notaris. Dus ook na de aankoop begeleid ik u graag bij het optimaliseren van uw wooncomfort/beleggingsresultaat. Als verkoopmakelaar weet ik uw woning in een optimale prijs/tijd verhouding aan te bieden en te verkopen. En, wilt u uw woning verhuren, dan bent u ook op het juiste adres. Ik heb inmiddels het beheer over vele huurwoningen. Al deze woningen heb ik ooit eens verhuurd en na afloop van het huurcontract wederom verhuurd. Ik neem de verhuurder hierbij veel werk uit handen. 

Ik ben administrateur van verschillende VvE's die ik veelal heb opgericht of heb doen ontwaken.
 

Net zoals alle andere makelaars van het kantoor bouwen we met u aan een life time relationship conform uw wensen. Bij mij begint de dienstverlening met het goed kennen van u als klant. Zonder dat kan ik u niet kwalitatief van dienst zijn.

Ik werk graag samen vanuit het motto: "Als je niet kan delen, kun je ook niet vermenigvuldigen.", want samenwerken is leuk! 
 

Maar er is meer wat ik doe:

Van opleiding ben ik bedrijfskundig ingenieur. Dit maakt dat ik van veel meer markten thuis ben dan de makelaardij sec.
Via de makelaardij kom ik in aanraking met de vele aspecten van het leven, waaronder echtscheidingen, faillissementen, investeringsbeslissingen, etc.. Ik beschik over een ruim netwerk aan professionals die mij in de loop der jaren wegwijs gemaakt hebben in specifieke vraagstukken. Veelal kom ik met klanten in aanraking wanneer het kalf verdronken is. Dat is vaak jammer, omdat er dan vaak niet veel meer te doen is dan het dempen van de put. Wanneer u problemen ziet aankomen, verstop u dan niet, maar benader me gerust voor een orienterend gesprek. Dit kan veel problemen vereenvoudigen en wellicht zelfs voorkomen.

Tenslotte ben ik ervaren in het oppakken van problematiek rond omzettingsvergunningen, omgevingsvergunningen etc. maar ook rond huurgeschillen waarbij mogelijk de huurcommissie een rol speelt. Mijn scherpe pen heeft al menig bezwaarschrift opgeleverd.
Ook treed ik regelmatig op als gemachtigde bij rechtszaken.